- TOSIZE.be
- Hout en plaatmateriaal
- MDF
MDF Gegrond
Productinformatie
- Direct klaar voor gebruik
- Gemakkelijk te bewerken
- Grondlaag vermindert absorptie van verf
- Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
- Alleen voor gebruik binnenshuis
Beschrijving
MDF gegrond is voorzien van een een grondlaag aan beide zijden waardoor je direct kan beginnen met schilderen. Het is dus zeer geschikt voor het maken van onder andere meubels voor binnenshuis. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is en niet splintert.
Configureer MDF Gegrond
Hulp nodig bij bestellen?
Productinformatie
- Direct klaar voor gebruik
- Gemakkelijk te bewerken
- Grondlaag vermindert absorptie van verf
- Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
- Alleen voor gebruik binnenshuis
Beschrijving
MDF gegrond is voorzien van een een grondlaag aan beide zijden waardoor je direct kan beginnen met schilderen. Het is dus zeer geschikt voor het maken van onder andere meubels voor binnenshuis. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is en niet splintert.
Product eigenschappen
Downloads
Toepassingen
- Meubels
- Interieur
- Kasten
- Betimmering
- Ombouw
MDF gegrond platen op maat online bestellen
Bestel je op maat gezaagd MDF gegrond gemakkelijk online. MDF kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.
MDF gegrond: wat is het?
MDF gegrond is aan beide zijden voorzien van een grondlaag, waardoor het gronden van het materiaal overbodig wordt en je gelijk aan de slag kan met de gewenste kleur verf of lak. Het is dus zeer geschikt voor het maken van onder andere meubels voor binnen die je wilt schilderen en wanneer je snel aan de slag wilt met je klus. MDF is één van de meest populaire soorten plaatmateriaal. Dat komt doordat het zeer makkelijk te verwerken én ook nog eens betaalbaar is.
Weet jij niet welke MDF-variant voor jou geschikt is, maar ben je van plan jouw project te gaan verven of lakken? Ga dan voor gegrond of lakdragend MDF. MDF gegrond heeft een wat ruwere toplaag ten opzichte van lakdragend MDF. Het is belangrijk dit plaatmateriaal goed te schuren voordat je deze gaat afwerken. Door het schuren is ontvetten minder belangrijk, maar mogelijk is dit ook nodig. De randen van dit plaatmateriaal zijn niet afgewerkt en hebben deze witte laag niet. Werk de randen eerst af met een randsealer voordat je de plaat gaat schilderen. Ga je jouw plaatmateriaal spuiten? Dan is MDF met een lakdraagfolie de beste keuze.
MDF gegrond is een constructieve plaat. Dit betekent dat dit plaatmateriaal nog de nodige afwerking nodig heeft voordat deze ingezet kan worden voor zichtwerk. Deze plaat is niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis.
MDF gegrond is een breed inzetbare plaat die geschikt is voor diverse binnenbetimmeringen. De homogene opbouw maakt MDF in vergelijking tot ander plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. MDF lakdraag is echter niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis. Een MDF-plaat is opgebouwd uit gedroogde houtvezels en lijm. Deze houtvezels zijn vervolgens onder hoge druk en temperaturen samengeperst tot een MDF-plaat.
Gegronde toplaag
MDF Gegrond, de naam zegt het al, is afgewerkt met een primer laag. Plaatmateriaal met een gegronde toplaag biedt directe tijdsbesparing en een verbeterde afwerking, doordat het materiaal al voorbehandeld is. Bovendien is het kostenbesparend. Het is een praktische en efficiënte keuze wanneer jij jouw project snel wilt afronden. Houd er wel rekening mee dat de randen niet afgewerkt zijn en dat de grondlaag nog wel geschuurd moet worden.
Plaatmateriaal met een primer laag kan je in principe direct aflakken. Het is geschikt voor alle verfsoorten: acryl (watergedragen) en alkyd (terpentine gedragen). Wil je langer van je schilderwerk kunnen genieten of wordt de oppervlakte intensief gebruikt? Breng dan eerst nog een primer laag aan, voordat je de uiteindelijke laklaag gaat aanbrengen.
Beschikbare diktes van MDF gegrond
MDF kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 9 mm, 12 mm, 16 mm, 18 mm, 30 mm en 38 mm.
Bewerken van MDF gegronde platen
MDF is heel gemakkelijk te bewerken: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet. MDF blank heeft een zuigende werking, waardoor het belangrijk is om het materiaal goed voor te behandelen met een grondverf voordat je het gaat aflakken. De kopse kanten vragen om wat extra aandacht. Om de zuigende werking van de kopse kanten tegen te gaan zijn er verschillende mogelijkheden: verdunde houtlijm met wat water gebruiken, plamuur of een speciale randsealer.
Specifieke toepassingen van MDF gegrond
MDF is het materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. Mocht dit een kast, een wand of misschien wel een gehele ombouw zijn? Start je klus met MDF.
Alternatieven voor MDF gegrond
Is MDF gegrond toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Ga dan voor MDF tricoya of bekijk hier onze andere MDF-plaatmaterialen: